Conde Design Logo
Info

Mixed Use Tower @ DHCC

Dubai, UAE
Client
Confidential
Program
studio – 3-bedroom apartments; rooftop swimming pool; car park; retail frontage & internal street
Area
site 5,850 m2; GFA 58,910 m2
Service
urban design, architecture

Planned to be a building that provide public open spaces within its premises, Bonyan @ DHCC aims to take the advantages of density and mix of uses. The volumetric expression and façade aesthetics for complex reveals the strong gesture to reinforce its typology and capitalize on views to surroung open spaces and landmark buildings.

Located at the new phase of Dubai Healthcare City, this 15-story tower was inspired by the desire of the client to develop a design for the site that could give the sense of being part of a vibrant urban environment, a building integrated with its surroundings.

The response was the development of ground floor and mezzanine areas that can accommodate a variety of retail and shopping experiences as well as the main service and loading bays. The upper portion of the podium include car park, as well as the 3 basement levels.

The floor plates were planned to maximize number of unities while providing simple, orthogonal, cost-effective and efficient plans while allowing for a variety of podium and tower variations. The roof of the podium provides landscaped amenity spaces and a roof top pool. One and two-bedroom apartments are located side portion of the floor while the front and corners accommodate 3-bed and duplex units.

An overriding aim of the project has been to maximize views to the Burj Khalifa and Dubai Creek Tower. In this manner, the apartments allow for appreciation of the city to be a communal activity. A subdued, monochrome color palette was applied throughout the façades.

LW Design engaged Conde Design for building placement, concept traffic and landscape, car park and floor plan planning.

 

2018 by Conde Design

Mixed Use Tower @ DHCC

Dubai, UAE
Client
Confidential
Program
studio – 3-bedroom apartments; rooftop swimming pool; car park; retail frontage & internal street
Area
site 5,850 m2; GFA 58,910 m2
Service
urban design, architecture

Planned to be a building that provide public open spaces within its premises, Bonyan @ DHCC aims to take the advantages of density and mix of uses. The volumetric expression and façade aesthetics for complex reveals the strong gesture to reinforce its typology and capitalize on views to surroung open spaces and landmark buildings.

Located at the new phase of Dubai Healthcare City, this 15-story tower was inspired by the desire of the client to develop a design for the site that could give the sense of being part of a vibrant urban environment, a building integrated with its surroundings.

The response was the development of ground floor and mezzanine areas that can accommodate a variety of retail and shopping experiences as well as the main service and loading bays. The upper portion of the podium include car park, as well as the 3 basement levels.

The floor plates were planned to maximize number of unities while providing simple, orthogonal, cost-effective and efficient plans while allowing for a variety of podium and tower variations. The roof of the podium provides landscaped amenity spaces and a roof top pool. One and two-bedroom apartments are located side portion of the floor while the front and corners accommodate 3-bed and duplex units.

An overriding aim of the project has been to maximize views to the Burj Khalifa and Dubai Creek Tower. In this manner, the apartments allow for appreciation of the city to be a communal activity. A subdued, monochrome color palette was applied throughout the façades.

LW Design engaged Conde Design for building placement, concept traffic and landscape, car park and floor plan planning.

 

2018 by Conde Design